Zo zlatého krčiažteka - Turan, Ján, 1932-2021 (DAXE, 2018)
Rozsiahla knižka poézie uvádza dieťa do sveta možností a zázračností slovenčiny, ukazuje jej bohatstvo a obraznosť, ako aj predmetný svet živej prírody i technických divov doby. Robí to prostredníctvom spevnej, vybrúsenej básne, riekanky,hádanky aj jazykolamu. Všetky tieto útvary dieťaťu rozväzujú jazyk, prebúdzajú a umocňujú jeho fantáziu. Urýchľujú tak schopnosť a potrebu samostatného čítania a vnímania sveta.