Pieseň ľadu a ohňa. 3. Búrka mečov 2: Krv a zlato - George, Martin, R.R (Tatran, 2015)
Pieseň ľadu a ohňa Kniha tretia O kráľovský trón sa uchádza päť uchádzačov. Jeden je mŕtvy, ďalší upadol do nemilosti. Ostatní bez škrupúl uzatvárajú nové spojenectvá a rušia staré počas nepretržitého zúrivého boja. Moc Lannisterského rodu obrovsky vzrástla, Tyriona ponižuje jeho intrigánska sestra, krutý otec a skazený sadistický synovec. Roff Stark je nútený brániť svoje mladé kráľovstvo proti Greyjovcom, ktorí sa chcú zmocniť Severu. Divokí za Múrom vytiahli do boja a na vojnovú výpravu sa vydáva aj Daenerys so svojimi drakmi. Každý zúrivo bojuje za vlastné víťazstvo, no tento ľúty boj je len slabý odvar v porovnsní s vojnou dobra a zla, ktorá sa neodvratne blíži.