Pán profesor, kde máte dcéru? - Horváth, Zoltán Géza; Žuffa, Milan; Gális, Jozef (Pravda Bratislava, 1975)
Na klinike profesora Germaniho v Ríme už dlhší čas robili pokusy s transplantovaním vedomia na zvieratách. Je prirodzené, že sa táto metóda mala uplatniť aj na ľuďoch - veď si len predstavme, čo za prevratný zásah by to bol do prírody! No profesor Germani váha, nemohol by tento objav v rukách nezodpovedných ľudí viesť k nešťastiam? No keď jeho dcéra utrpí smrteľne nebezpečný úraz pri autohavária, rozhodne sa - transplantuje jej vedomie do inej ženy..
Keywords: literatúra maďarská -- sci-fi, fantasy; Sci-fi, fantasy