Právo krvi a železa - Šulajová, Zuzka, 1985-; Šabek, Igor (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2023)
Temný príbeh opisuje príchod výpravy diplomatických vyslancov v roku 623 do Devínskej brány, významnej križovatky obchodných ciest na sútoku riek Dunaja a Moravy. Vpadli v prestrojení ako kupecká karavána na čele s franským kupcom Samom. Keď o niekoľko mesiacov odchádzajú späť do Francie, zanechávajú za sebou smrť, spúšť a chaos...
Keywords: zvukové záznamy; historické romány; ľúbostné romány; slovenské romány; CD-ROM