A hory odpovedali ozvenou - Hosseini, Khaled; Galádová, Mária; Mann, David (Ikar Bratislava, 2013)
Emocionálny a nevšedný román o tom, ako milujeme, ako sa staráme jeden o druhého a ako naše životné rozhodnutia rezonujú naprieč generáciami.
Dve malé polosiroty z afganskej dediny ľ trojročná Pari a jej veľký brat Abdulláh, majú nádherný a jedinečný vzťah. Pre desaťročného Abdulláha je jeho malá sestra to najdrahšie, čo má, a obetavo jej nahrádza mamu. Jediná životná situácia však ovplyvní nielen ich životy, ale zasiahne aj množstvo ľudí okolo nich a stane sa svedectvom morálnej zložitosti života. V multigeneračnom románe Hosseini podrobne analyzuje spôsoby, akými sa v rodinách vychováva, ale aj zraňuje, zrádza i rešpektuje, ako sa obetujeme jeden pre druhého a neraz nás zarazí konanie našich najbližších v osudných okamihoch.
Román A hory odpovedali ozvenou je nádherná intímna sága vyrozprávaná v príbehoch rôznymi rozprávačmi, z ktorej dýcha autorovo hlboké a súcitné porozumenie toho, čo nás definuje ako ľudské bytosti a formuje náš život. Je to kniha do kresla, v ktorom sa spomalí čas ľ o šťastí v pokore, o ktorom možno ani len netušíme.
Keywords: SPOLOCENSKY ROMAN