Pán Guľôčka Krídla - Widlak, Wojciech (SLNIEČKOVO Prešov, 2018)
Krátke príbehy pre deti všetkých vekových kategórií. Rozprávky o Pánovi Guľôčkovi si už v prvej knihe získali srdcia najmladších čitateľov a ich rodičov. Dôvodom úspechu je predovšetkým majstrovské využitie obyčajných situácií, z ktorých sa postupne začínajú odvíjať neobyčajné súvislosti a výnimočné pointy. Aj v tejto knihe sú príbehy jednoduché, obyčajné, a predsa každý z nich v sebe skrýva veľa tepla, radosti a morálneho posolstva pre deti i dospelých. Rozprávky to nie sú len veselé a milé, no obsahujú doslova návod na to, ako správne žiť. Ilustrácie Elzbiet Wasiuczyńskej dávajú pocit pohody z knihy, sú detsky hravé s jemnou dávkou poetickosti.
deti 3+
Keywords: DETI 3+