Percy Jackson. Zlodej blesku - Riordan, Rick, 1964- (Percy Jackson, 2024)
Začiatok brilantnej dobrodružnej série vychádzajúcej z gréckej mytológie. CHLAPEC - POLOBOH - HRDINA Volám sa Percy Jackson. Až doteraz som si myslel, že som obyčajný chalan, ktorého v najhoršom prípade čaká vyhodenie zo školy… Zistil som však, že môj otec je jeden z hlavných bohov na Olympe, moja učiteľka sa premenila na krvilačnú príšeru a môj najlepší kamarát Grover je satyr! Odrazu na mňa číhajú kadejaké monštrá zo starých gréckych povestí a vládca bohov Zeus ma podozrieva, že som mu ukradol blesk - jeho najmocnejšiu zbraň. Aby som zachránil seba a celé ľudstvo, musím dokázať svoju nevinu a nájsť pravého zlodeja aj ukradnutý blesk. Pomôžeš mi? Bude to však nebezpečné, tak sa potom nesťažuj, že som ťa nevaroval! Prvá časť svetovo úspešnej fantasy série.