Percy Jackson Zlodej blesku - Riordan, Rick, 1964-; Veselá, Jana; Vaňková, Nataša; Albatros Media Slovakia. Fragment (Bratislava Fragment, 2024)
Začiatok brilantnej dobrodružnej série vychádzajúcej z gréckej mytológie.
CHLAPEC - POLOBOH - HRDINA Volám sa Percy Jackson. Až doteraz som si myslel, že som obyčajný chalan, ktorého v najhoršom prípade čaká vyhodenie zo školy… Zistil som však, že môj otec je jeden z hlavných bohov na Olympe, moja učiteľka sa premenila na krvilačnú príšeru a môj najlepší kamarát Grover je satyr! Odrazu na mňa číhajú kadejaké monštrá zo starých gréckych povestí a vládca bohov Zeus ma podozrieva, že som mu ukradol blesk - jeho najmocnejšiu zbraň. Aby som zachránil seba a celé ľudstvo, musím dokázať svoju nevinu a nájsť pravého zlodeja aj ukradnutý blesk. Pomôžeš mi? Bude to však nebezpečné, tak sa potom nesťažuj, že som ťa nevaroval! Prvá časť svetovo úspešnej fantasy série.
Obsahuje profesijné údaje o autorovi na záložke prebalu publikácie
Vydalo vydavateľstvo Fragment v spoločnosti Albatros Media Slovakia, s. r. o.
Keywords: americké romány; fantasy romány; dobrodružné romány; American novels; Fantasy novels; Adventure novels; Children's and juvenile literature; literatúra pre deti a mládež