Druhé podanie - Brat, Roman, 1957- (SKN, 2013)
Po predčasnom úmrtí matky i spolužiačky Moniky sa šesťnásťročný Michal ocitá na šikmej ploche. Tenis, ktorému upísal detstvo, ho už nenapĺňa, a tak sa pokúša hľadať nový zmysel života. Bohémske prostredie strednej školy, noví spolužiaci a nová láska ho dostanú do súkolia, ktoré mnohých mladých ľudí zvykne zomlieť. Ak nenachádzajú porozumenie v rodine, hľadajú ho na ulici, v partii, v droge. Z každej cesty však existuje návrat