Hodvábnik [diel 2] [druhý prípad Cormorana Strikea] - Galbraith, Robert, 1965-; Šabek, Igor (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2015)
Keď spisovateľa Owena Quinea vyhlásia za nezvestného, jeho manželka sa obráti na súkromného detektíva Cormorana Strikea. Najskôr si myslí, že sa len na niekoľko dní vytratil, aby mohol byť osamote – ako to už v minulosti urobil – a tak od detektíva chce len, aby ho našiel a priviedol domov. Počas Strikeovho vyšetrovania sa však zistí, že v prípade ide o viac ako si Quineova manželka myslí. Nadaný autor práve dokončil „jedovatý“ rukopis knihy, ktorej vydanie by mohlo mnohým ľuďom skomplikovať alebo dokonca zničiť život. A je tak množstvo podozrivých, ktorí by mali dôvod spisovateľa umlčať... A keď Ouinea nájdu brutálne zavraždeného za bizarných okolností, začína sa boj s časom, aby pochopili motiváciu neľútostného zabijaka, vraha, aký tu doposiaľ ešte nikdy nebol. Druhý prípad Cormorana Strikea a pokračovanie románu Volanie Kukučky. Román vydala pod pseudonymom J. K. Rowlingová
Keywords: zvukové záznamy; anglické romány; detektívne romány; CD-ROM