Az utolsó nyár - Swan, Karen (1973-); Simonyi Ágnes (1953-) (műfordító); CloudLibrary (Budapest : 21. Század Kiadó, 2023)
A vad sziget-sorozat 1. Egy titkokkal teli sziget. Egy ellenállhatatlan szerelmi történet. Az év legjobb történelmi románca. - Independent Effie Gillies igazi vadóc. Egész életében Saint Kildán élt, és amikor Lord Sholto, Dumfries leendő grófja az aprócska szigetre látogat, azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz. Egy csodálatos héten át ő kíséri el mindenhova a jóképű látogatót a szigeten, és Effie életében először szerelemre lobban - de aztán vihar támad, és a lány világa darabjaira hullik. Három hónappal később Saint Kilda szigetére csend telepszik, a lakosságot elköltöztetik, hogy jobb körülmények között legyenek. Effie barátai és rokonai szétszóródnak Skóciában, és a lány meglepetten értesül arról, hogy munkaajánlatot kap a grófi birtokon. Újra rendszeresen látják egymást Sholtóval, de a kettejük közötti társadalmi különbség most leküzdhetetlennek tűnik, noha vonzalmaik egyre erősebbek. Saint Kildán döbbenetes dolgok kerülnek a felszínre, és Effie-nek a boldog új élethez fűződő reményeit sötét titkok fenyegetik, amelyekről korábban társaival együtt azt hitte, már maga mögött hagyta.
"A vad sziget" című regényfolyam 1. része
Fordította Simonyi Ágnes
Terjedelem: 347 p.