Modré srdce s kečupovým fľakom - Hlušíková, Marta (Modré srdce s kečupovým fľakom, 2021)
Deväťročná Laura má najväčšiu nohu v triede, geniálneho malého brata, v triede dve namyslené nepriateľky a jednu super kamošku. Okrem toho Laura ako jediná dostane od Lukiho modré srdce. Každý iný chlapec by jej daroval srdce červené, a nie modré zašpinené od kečupu. Napriek tomu všetkému je Laura dievča ako každé iné - raz sa trápi a raz smeje. To je asi u zaľúbených dievčat normálne.