Smrt si jde pro slavné - Bauer, Jan, 1945- (Brno : MOBA, 2008)
V mnoha případech dosud neobjasněné okolnosti úmrtí slavných a významných osobností světových dějin.
Zkušený autor literatury faktu přináší napínavé, zajímavé a také poučné vypravění o životních koncích slavných historických osobností. Začíná řeckým filozofem Sokratem, egyptskou královnou Kleopatrou a římským císařem Nerem. Pokračuje švédským králem Gustavem II. Adolfem, Rasputinem a končí čínským vůdcem Mao Ce-tungem a papežem Janem Pavlem I.
Keywords: osobnosti -- úmrtí; světové dějiny; celebrities -- death; world history; biografie; literatura faktu; biography; non-fiction