Smrť je mojím remeslom - Merle, Robert (Tatran, 1975)
Světoznámý román Smrt je mým řemeslem je sugestivní zpovědí Rudolfa Langa, který během svého působení v koncentračních táborech dohlížel na smrt nespočtu lidí. Na jedné straně milující otec a manžel se stal pro miliony lidí symbolem zla a smrti - byl to muž, jenž postupně ztratil víru v boha, ale našel novou : v Německo...