Čas snívania 1. 1. diel - Martynová, Norma (AKTUELL, 1994)
Čas snívania, pútavý román Normy Martynovej, dozaista upúta svojím nevšedným príbehom. Autorka unáša čitateľa do prostredia drsnej austrálskej prírody, do obdobia, keď sa v tomto kúte sveta skutočný život ešte len prebúdza. Pre domorodcov čas snívania začína vznikom sveta a života na Zemi. Pre Jeny sa sen o živote začal znenazdania a prudko. Tajuplný anglický gentleman Jonathan Travis odvádza mladučkú Jeny do austrálskeho vnútrozemia, kde obaja hľadajú úník pred minulosťou. Krásny sen však netrvá dlho. Jeny je primladá, keď ostáva napospas osudu s tromi drobnými deťmi. Odhodlaná nepoddať sa smútku berie osud do vlastných rúk, stará sa o deti, ako najlepšie vie, buduje domov a rozbieha obchod. Dokáže uniesť svoj údel na útlych mladých pleciach? Nájde hviezdu, ktorá jej bude svietiť na cestu do budúcnosti? Aká osud ju čaká s Mikom Donohuoom? Stane sa Mike otcom jej sirôt, alebo sleduje celkom iný cieľ?