3x proti zločinu Galtonov prípad. Aj takto sa umiera. Fergusonova aféra - Mac Donald, Ross; Fusánová, Tatiana; Branko, Pavel; Oravcová, Adriana; Krupa, Viktor; Minarovič, Marián (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1987)
Galtonov prípad, Aj takto sa umiera, Fergusonova aféra. Americký autor Ross Mcdonald patrí k staršej generácii prozaikov zameraných na tvorbu kriminálneho žánru. V Galtonovom prípade autor vniká do vyšších kruhov a na pozadí drámy, ktorá sa odohráva v bohatej rodine, podáva obraz rozkladu morálky. V nasledujúcej detektívke Aj takto sa umiera ide o záhadu stratenej dcéry a napokon v treťom príbehu Fergusonova aféra známeho detektíva Archera nahrádza advokát Gunnarson, ktorý podobným štýlom ako Archer za pomoci osôb zapletených do prípadu rozlúšti záhadu a nájde vraha. Vo všetkých príbehoch autor potvrdil svoje rozprávačské kvality.
Keywords: kriminálne romány; americká literatúra