Jedz, modli sa, miluj - Gilbertová, Elizabeth (Tatran, 2008)
Krátko po tridsiatke mala Elizabeth Gilbertová všetko, po čom obvykle túži moderná Američanka ľ manžela, dom na vidieku, kariéru ľ ale namiesto pocitov šťastia a naplnenia sa jej zmocnil panický strach a zmätok. Táto múdra a strhujúca kniha je príbehom o tom, ako zanechala všetky tieto vonkajšie znaky úspešného života, aj o tom, čím ich nahradila. Po rozvode a zdrvujúcej depresii sa rozhodla preskúmať tri stránky svojho charakteru na scéne troch kultúr: v Taliansku hľadala pôžitok, v Indii zbožnosť a na indonézskom ostrove Bali rovnováhu medzi svetskými radosťami a božskou transcendenciou.