Čti mi před spaním - Hawcock, Claire; Cooke, Charlotte; Benešová, Vlasta (Praha : Svojtka & Co., 2017)
Krátké povídání o tom, jak se zvířata ukládají ke spánku, doprovázené celostránkovými ilustracemi. Vyprávění má napomoci dětem usnout. V úvodu pár rad rodičům, jak z knihy předčítat. Pro menší děti.
Vyprávění o tom, jak se zvířata ukládají k spánku, vyvolává představy, které pomáhají uvolnit tělo. Opakování klíčových slov ukolébává a uvádí do ospalého stavu. Spojení čteného slova s klidným a důvěrně známým vyprávěním vytvoří pro dítě příjemnou atmosféru potřebnou ke spokojenému usínání. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Překlad z angličtiny Vlasta Benešová
Keywords: anglické příběhy; publikace pro děti; English stories; children's literature