Žena v Berlíně : deníkové zápisky z období od 20. dubna do 22. června 1945 (Ikar, 2004)
Deník reflektuje život německé ženy od dubna do června 1945. Každodenní životní prožitky obyvatelky Berlína během pádu nacistické říše i následného soužití poražených s vítězi. Rekapitulace úsilí německé ženy o přežití v období hladu, nedostatku základních životních potřeb a strachu z chování vítězů. Příslušnice poraženého národa líčí obtížnou realitu konce války a prvních mírových dnů.