Žena v Berlíně : deníkové zápisky z období od 20. dubna do 22. června 1945 (V Praze : Ikar, 2004)
Deník reflektuje život německé ženy od dubna do června 1945. Každodenní životní prožitky obyvatelky Berlína během pádu nacistické říše i následného soužití poražených s vítězi. Rekapitulace úsilí německé ženy o přežití v období hladu, nedostatku základních životních potřeb a strachu z chování vítězů. Příslušnice poraženého národa líčí obtížnou realitu konce války a prvních mírových dnů.
Příslušnice poraženého národa líčí obtížnou realitu konce války a prvních mírových dnů.
Keywords: 1945; 1939-1945; druhá světová válka (1939-1945) -- Německo; bitva o Berlín (1945 : Berlín, Německo); ženy a válka -- Německo; World War (1939-1945) -- Germany; battle of Berlin (1945 : Berlin, Germany); women and war -- Germany; Berlín (Německo) -- dějiny -- 1945; Berlin (Germany) -- history -- 1945; deníky; autobiografické vzpomínky; diaries; autobiographical reminiscences