Jediná žena v miestnosti - Benedict, Marie, 1973-; Kulová, Dora (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2020)
Hedy Kieslerová bola mladá herečka židovského pôvodu. Jej krása viedla k manželstvu s rakúskym obchodníkom Friedrichom Mandlom. Ako jeho manželka si na viedenských večierkoch vypočula o plánoch tretej ríše. Podarilo sa jej utiecť od chorobne žiarlivého manžela a dostala sa až do Hollywoodu, kde sa stala Hedy Lamarrovou, hviezdou filmového plátna, vedkyňou a vynálezkyňou. Hedy poznala zopár nepriateľových tajomstiev a prístroj, ktorý vytvorila, mohol pomôcť krajine v boji proti nacistom...
Keywords: Lamarr, Hedy, -- 1913-2000; filmové herečky; vedkyne; Rakúsko; Spojené štáty americké; zvukové záznamy; americké romány; biografické romány; CD-ROM