Dáma kontra strelec - Dán, Dominik, 1955-; Richterová, Ingrida (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2023)
Po troch rokoch vyšetrovania sa detektívom podarilo chytiť vraha sedemnásťročnej prostitútky Ruženky. Krauz a celá jeho partia si neužijú zaslúžené voľno, lebo nový prípad sa už blíži. Obeťou je bývalá športovkyňa a zároveň modelka pôsobiaca na vychýrených mólach Paríža. Lenže ako zistiť, kto je záhadný strelec, ktorý jej usiluje o život? Detektívi z oddelenia vrážd majú pred sebou ďalší rébus, výsledok vyšetrovania môže priniesť prekvapujúce odpovede.
Keywords: publikácie pre nevidiacich; publikácie v Braillovom písme; slovenské romány; detektívne romány