Unášané srdce román - Frantz, Laura, 1961-; Drotárová, Beáta (Levoča Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2023)
Je rok 1755 a nad koloniálnym Yorkom vo Virgínii visí hrozba vojny s Francúzskom. Výrobkyňa čokolády Esmée zvádza boj – so svojím srdcom. Zmierila sa s tým, že po neúspešnom vzťahu prežije zvyšok života sama. Túži však nájsť niečo, čo by ju napĺňalo a dalo jej životu zmysel. Kapitána Henriho požiada vláda, aby viedol tajnú námornú výpravu proti Francúzom. Udrží ich vojna a ľútosť od seba, alebo ich oddanosť kolónii zahoja dávne rany, ktoré si navzájom spôsobili?
Keywords: zvukové záznamy; americké romány; historické romány; ľúbostné romány