Skříňka s motýlem - Montefiore, Santa, 1970- (V Praze : Ikar, 2004)
Federica prožila své dětství v Chile s anglickou matkou, charizmatickým otcem a mladším bratříčkem. Po rozchodu rodičů se děti vrátily do Anglie, do matčina rodného Cornwallu. Rozloučení s milovaným otcem Federicu velmi poznamenalo, proto pečlivě střežila dárek od něj, dřevěnou krabičku s motýlem. Po letech, když jí ztroskotalo manželství a rozhodovala se, zda přijmout lásku jiného muže, odjíždí i s bratrem do Chile za otcem, aby vyřešila vše, co ji tíží na duši. Nenáročné, avšak velmi příjemné čtení pro ženy.
Hrdinka ženského románu se snaží vyřešit svůj vztah k otci, nevydařené manželství a novou lásku.
Keywords: anglické romány; English fiction