E. T. Mimozemšťan - Kotzwinkle, William (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1989)
Príbeh malého mimozemšťana - botanika z vesmíru, ktorý pre svoju zvedavosť zmešká odlet vesmírnej lode a zostáva na Zemi sám. Dostane sa k ľudskému obydliu a zblíži sa s 10-ročným Eliotom a jeho súrodencami, ktorí ho ukrývajú v detskej izbe. To je začiatok dobrodružných i veselých zážitkov mimozemšťana, ktoré sa preňho takmer skončia tragicky.