Benjamín - Stýblová, Valja, 1922-2020 (Šulc a spol, 1992)
Psychologický román o složitosti a křehkosti rodinných vztahů. Dospívající chlapec se vyrovnává s mnoha problémy (rozvod rodičů, matčina závislost na drogách), objeví nevlastního dědečka i tajemství citového života.