Strieborný vietor - Šrámek, Fráňa, 1877-1952 (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1983)
Strieborný vietor je oslavou mladosti, hľadajúcej i mýliacej sa, doráňanej, ponižovanej, ale napokon víťaziacej aj nad vlastnými slabôstkami.