Almanach Nitra. Ročník II. (1844). Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúry, Bratislava, 1956. Cena viaz. Kčs 13,80 - Kohút, L. (1957)
Autor recenzie porovnáva prvé vydanie Almanachu z r. 1844 s reedíciou vydania hlavne z typografického hľadiska