Milena - Filipovová, Vaňa (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1984)
Rozprávanie o detstve sofijského dievčaťa a jeho kamarátov, o ich každodenných radostiach i starostiach, o tom, ako sa okrem iného svorne usilujú zachrániť pred zbúraním rodný dom mladého partizána, ktorého cez vojnu umučili fašisti.