Maroško študuje. Zv. 1 - Rázus, Martin, 1888-1937 (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1975)
Kniha, citlivo zachytáva Maroškovo dozrievanie, hľadanie svojho ja. Dielo je súčasne vzácnym umeleckým dokumentom o dobe a pomeroch na maďarizovaných školách.