Ríša slnka - Smirnov, Nikolaj; Szabó, Dušan (Levoča Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1993)
V postave dôstojníka Augusta Bespojka spoznávame novú literárnu podobu grófa Mórica Beňovského. Vzrušujúci a udalosťami nabitý príbeh zavedie čitateľa z nehostinnej Kamčatky do honosnej metropoly Francúzska, do Japonska a cez Indiu do Afriky.
Keywords: romány pre deti a mládež; magnetofónové kazety