Kde raky spievajú - Owens, Delia, 1949- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2020)
Keď sa v roku 1969 objaví mŕtvola miestneho krásavca Chasea Andrewsa, obyvatelia mestečka z jeho vraždy hneď upodozrievajú Kyu Clarkovú, prezývanú Dievča z močiara. Vraj mala s Chaseom nejaké pletky a keď sa oženil s inou, siahla po pomste. Lenže Kya je citlivá a inteligentná, roky žije v močiari a nazýva ho svojím domovom. No aj v jej živote príde chvíľa, keď zatúži po spoločnosti ľudí. Jej krása očarí dvoch mladých mužov z mestečka a Kya sa pomaly začne otvárať novému životu – keď sa zrazu stane čosi nepredstaviteľné