Poklad na striebornom jazere Zv. 1 - May, Karl, 1842-1912 (Levoča Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1982)
Známi a obľúbení hrdinovia Winnetou, Old Shatterhand, Old Firehand spolu s hŕstkou zálesákov sa v tejto knihe usilujú prekaziť plány Ryšavému Cornelovi a jeho zločinným kumpánom, ktorí sa chcú zmocniť indiánského pokladu, ležiaceho na dne Strieborného jazera.
Keywords: romány dobrodružné pre deti a mládež; publikácie v Braillovom písme