Winnetou 1 - May, Karl, 1842-1912; Mráz, Štefan (Levoča Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1965)
Obsiahly dobrodružný román rozpráva o ušľachtilom a neohrozenom náčelníkovi indiánskych Apačov Winnetouovi a jeho bielom bratovi Old Shatterhandovi a o smelých zálesákoch, bojujúcich za víťazstvo dobra a spravodlivosti.
Keywords: romány dobrodružné pre deti a mládež; magnetofónové kazety