Pán Tragáčik a Fantomas - Nienacki, Zbigniew (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1987)
Dej sa odohráva vo Francúzsku, kam pána Tragáčika pozvali priatelia, aby pomohol odhaliť tajomného páchateľa krádeží nesmierne cenných obrazov v prekrásnych zámkoch na Loire.