Biely kôň bohov - Nowacka, Ewa, 1934-2011 (Ústredná knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu (ÚKN), 1993)
Dobrodružný román pre mládež. Hrdina tejto knihy Ašóka bol najväčším vládcom v dejinách Indie, veľkým dobyvateľom, odvážnym vodcom a skvelým zákonodarcom.