Večné puto - Frantz, Laura; Novysedláková, Mirka Molnárová (i527.net Bratislava, 2019)
Hoci Magnus MacLeish a Lark MacDougallová vyrastali na pozemkoch rovnakého zámku, Magnus je teraz lairdom tohto veľkolepého panstva i celého ostrova Kerrera. Lark je v jeho službách iba včelárkou a tiež tou, ktorá má vytvoriť elixír, čo by pomohol jeho žene počať dediča. Keď však jeho manželka náhle umiera, Magnus a Lark sa ocitnú vo víre obvinení, vyhostia ich z milovaného ostrova a predajú za trest do služby naprieč Atlantik až do Ameriky. Dokážu v novom svete začať úplne od začiatku? Má ich budúcnosť nejakú nádej?
Tento román Laury Frantz srší úžasnou autentickosťou. Aj vďaka inšpirácii z vlastnej rodinnej histórie nám predostiera ohromujúci príbeh lásky, vyhnanstva a odvahy z prostredia koloniálnej Ameriky
Keywords: historický román ľúbostný