Nebezpečná zóna - Fieldingová, Joy kanadská autorka 18. marca 1945; Chovanová, Tamara (Bratislava Ikar, 2010)
Začalo sa to žartom. Dvaja bratia - Will a Jeff - a ich priateľ Tom si večer spolu zájdu do svojho obľúbeného baru v South Beach, do baru s názvom Nebezpečné pásmo, a stavia sa, komu sa podarí zviesť tajomnú ženu popíjajúcu osamote koktail. Pekná tmavovláska Suzy vyzerá nevinne, a ako sa vyjadrí Jeff: "Jednoducho čaká na svojho rozprávkového princa."Ale Suzy nie je taká naivná, ako sa tvári. A zakrátko spustí nebezpečnú hru, v ktorej sa vyostria vzťahy medzi bratmi a ich partnerkami.
Joy Fieldingovú kritici často chvália za jej rozprávačské umenie a trilery "plné nečakaných zvratov". Keď vezmete do ruky jej román Nebezpečná zóna, odložíte ho, až keď dočítate poslednú stranu.
Keywords: americká literatúra; romány zo súčasnosti; psychotriler; triler