Spev mušlí - Návrat - Larková, Sarah; Petrigáčová, Dana (Ikar Bratislava, 2018)
Na Severnom ostrove zúri vojna. Misionári neúnavne obracajú Maoriov na svoju vieru a darí sa im až do chvíle, kým nevypukne epidémia týfusu. Misionári sú zúfalí, nepomáhajú modlitby ani lieky. Maoriovia hľadia na kňazov s nevôľou ľ čo ak sú práve oni zodpovední za hromadné umieranie? Modlia sa vari k nesprávnemu? Zo strachu pred neznámou chorobou podľahnú tlaku bojovníkov hnutia Hauhau, ktorí im radia prijať vieru ich proroka a zabiť misionárov. Len krv protivníka ich vraj vylieči.
Nastáva neľudské vraždenie, aké si žiaden z pakehov ani nedokázal predstaviť. Zvrátenosť bojovníkov hnutia nepozná hranice. Do ich zajatia sa počas putovania do Aucklandu dostáva aj Carol s mladšou sestrou Mary. Ako jediné zo sprievodu prežili ich vyčíňanie, no násiliu sa nevyhli. Hrozí im smrť, alebo čosi horšie...
Carolina sestra Linda sa na Južnom ostrove borí s biedou. Nadšenie pre hľadanie zlata poľavuje, s manželom už strácajú nádej, že raz narazia na veľké bohatstvo. Ten čoraz častejšie prepadá hazardu, požičiava si peniaze, no dlhy nemá z čoho splácať. Jediným riešením je preto okamžitý útek na Severný ostrov.
Kniha Spev mušlí - Návrat je pokračovaním románu Spev mušlí - Stratené šťastie, príbehu, ktorý autorka vyrozprávala na pozadí skutočných historických udalostí odohrávajúcich sa v 19. storočí na Novom Zélande.
Keywords: Bel. pre dosp; pre zeny