Millennium. 3. Vzdušný zámok, ktorý vybuchol - Larsson, Stieg 1954-2004 (Ikar, 2009)
Záverený diel úspešnej trilógie Millennium, vďaka ktorej sa Stieg Larsson stal 2. najpredávanejším autorom na svete za rok 2008! Kým prvú knihu (Muži, ktorí nenávidia ženy) možno čítať samostatne, tretia je priamym pokračovaním druhej časti (Dievča, ktoré sa hralo s ohňom). Autor sa v záverečnom diele nevzdáva snahy kritizovať všetky hnutia, ktoré obmedzujú ľudskú slobodu a integritu. Kým v prvej časti stáli v popredí neofašistické hnutia a nenávisť k ženám, druhá sa venovala najmä obchodu so ženami a v tretej dominuje téma tajnej polície.