Podzemie. 1. Stratený svet v podzemí - Gordon, Roderick; Williams, Brian (Fragment, 2008)
Prvý diel série (v origináli Tunnels), ktorú v zahraničí označujú za nástupcu kníh o Harrym Potterovi. Štrnásťročný Will Burrows žije so svojou sestrou a rodičmi v Londýne. Spolu s otcom prepadol vášni - kopaniu v tuneloch a pátraniu po neobjavených pokladoch. Jedného dňa však jeho otec bez stopy zmizne. Will s kamarátom sa v podzemí pustia do hľadania, netušiac, že odhalia desivé tajomstvo, ktoré ich môže stáť život. Kniha o mladom archeológovi, ktorý pod Londýnom objaví dávno stratený svet, vás pohltí do svojho príbehu a vy už nebudete chcieť prestať čítať.