Štebotavé veršíky alebo čo vieme o vtákoch - Kvasnička, Ladislav (Advent Orion, 2001)
v kniže štebotavé veršíky sa autor nechal inšpirovať krásou vtáčikov, ktoré ako Božie stvorenia ponúka do pozornosti deťom, a to opäť nielen formou básničiek a opisom života vtákov, ale aj prostredníctvom vlastných ilustrácií. Snaží sa v nich zachytiť vtáčiky v ich prirodzenom prostredí.