Nikomu nič nepovedz 1.-5. zv. - Coben, Harlan 1962- (Levoča S[lovenská] k[nižnica] [pre] n[evidiacich] [Mateja Hrebendu], 2003)
Po tragickej smrti svojej manželky sa David Beck znovu postavil na nohy, skončil štúdium medicíny a založil si lekársku prax. Aj keď ho náročné povolanie naplno pohlcuje, nevie zabudnúť na svoju ženu. Ustavične ho prenasleduje obraz pokojného jazera, ligotajúceho sa v mesačnom svite, potom prenikavé, hrôzu naháňajúce výkriky. Jedného dňa, na výročie ich prvého rande, David dostane záhadný e-mail, ktorý v ňom vyvolá podozrenie, že Elizabeth možno žije. Po tejto nečakanej správe David vie, že ho nič nezastaví pred pátraním po pravde, ktorá mu celé roky unikala. Vplyvný milionár je rovnako pevne rozhodnutý postarať sa o to, aby jeho úloha v Elizabethinom zmiznutí nikdy nevyšla najavo, aj keď by to malo za následok zničenie nevinného človeka.
dobrodružstvo, thrillery
Keywords: americké romány -- slepecké tlače; romány americké -- tlače slepecké; Americká próza; dobrodružstvo; thrillery