Lekárky - Sheldon, Sidney; Lajdová, Alica (Bratislava REMEDIUM, 1997)
Sheldon i v tomto románe potvrdzuje svoje rozprávačské majstrovstvo. Rýchly spád deja, dôverná znalosť nemocničného prostredia a neočakávané zmeny udržujú čitateľa v napätí až do konca a ponúkajú mu pohľad aj na odvrátenú stranu ušľachtilého povolania lekára.
spoločenský román
Keywords: literatúra americká -- romány psychologické -- romány profesijné; romány profesijné -- literatúra americká; romány psychologické -- literatúra americká; charakter ľudí; lekárske postredie; realistický román; literatúra anglická