V rytme valčíka. VYR - Kubelka, Susanna 1942- (IKAR, 1999)
Autorka ponúka čitateľom v tejto knihe sedem príbehov z Viedne, o ktorých tvrdí, že síce ich napísali iní viac-menej známi autori, no skomponoval ich sám život. Dozvieme sa v nich zaujímavosti zo života veľkého dramatika Grillparzera, všestrannej umelkyne Lulu von Thurmheim, a ďalších i menej známych osobností žijúcich vo Viedni. O cisárovnej a jej rodine je toho popísané už nepreberné množstvo, no príbeh komornej a dôvernej spoločníčky Márie Terézie si môžete prečítať po prvý raz. Nie je to len nostalgia, ale tiež autorkin hold minulosti, plynulo prechádzajúcej do súčasnosti....