Shirley. 2. [2. časť] - Brontë, Charlotte 1816-1855 (Hviezdoslavova knižnica, 1970)
V tomto románe je hlavnou hrdinkou Caroline, ktorej v ceste k milovanému mužovi stojí bohatá statkárka Shirley Keeldarová, ktorá je zároveň jej priateľkou. Zároveň román podáva obraz obdobia napoleonských vojen a luddistického hnutia zo začiatku 19. storočia...