Shirley 1 - Brontë, Charlotte 1816-1855; Bukvová-Daxnerová, Viera (Bratislava Tatran, 1970)
V tomto románe je hlavnou hrdinkou Caroline, ktorej v ceste k milovanému mužovi stojí bohatá statkárka Shirley Keeldarová, ktorá je zároveň jej priateľkou. Zároveň román podáva obraz obdobia napoleonských vojen a luddistického hnutia zo začiatku 19. storočia...
historický román
Keywords: romány anglické; historický román; literatúra; charakter ľudí