Epidémia - Cook, Robin 1940-; Redlingerová, Alena (Bratislava Ikar, 2010)
Jack Stapleton pôsobí ako úspešný očný lekár v Illinois na americkom Stredozápade, kým do jeho života nezasiahnu dve osudové udalosti. Najprv príde o súkromnú prax, ktorú tak ako množstvo iných malých ordinácií pohltí gigantická zdravotná poisťovňa, a potom, akoby to ešte nestačilo, stratí pri leteckom nešťastí celú rodinu. Zúfalý Jack si zmení špecializáciu, odchádza do New Yorku a v betónovej džungli veľkomesta chce zabudnúť na svoju bolesť. Díva sa na svet očami človeka, ktorý už toľko zažil, že ho nič nemôže vyviesť z miery. A predsa, keď sa ako patológ stretne so smrteľnými chorobami, ktoré nemilosrdne zabíjajú mladých i starých, preberie sa z apatie a začne pátrať po ich príčine. Postupne v ňom rastie podozrenie, že poisťovňa, ktorá pred rokmi pohltila jeho prax, sa teraz usiluje likvidovať svojich pacientov. U kolegov nenachádza podporu, a tak sa sám vydáva na cestu za pravdou. Zoznámi sa s Terese Hagenovou, pracovníčkou reklamnej agentúry, a napokon spolu dospejú k rozuzleniu, o akom sa Jackovi ani nesnívalo.
spoločenský román
Keywords: spoločenský román