Pahorek z písku. VYR - Rigby, Ray (SPKK, 1991)
Pahorok z piesku: Keď počas 2. svetovej vojny dobyla britská armáda Tripolis, zmenil sa taliansky blázinec na Kráľovskú vojenskú väznicu. Nikto tu nemá šancu na spravodlivosť, nádej na milosť a to dokonca ani v hrobe. Pahorok z piesku navŕšený väzňami je pre nich tým najstrašnejším trestom. Zaliatie potom s neskutočnou námahou pochodujú hore dole pod nemilosrdným africkým slnkom. Jeden z tých bastardov padá na zem. Je mŕtvy. Išlo tu o zbytočný sadizmus alebo to bola vražda?