Najlepšie svetové čítanie. Ikona, Biela puma, Advokát chudobných, Zápisník - kolektív autorov (Najlepšie svetové čítanie, 1999)
Forsyth, Frederick ľ IKONA (dobrodružstvo, thrillery) ...V lete roku 1999 sa Rusko nachádza na pokraji anarchie. Existujúci chaos je ideálnou živnou pôdou pre Igora Komarova, vodcu ruskej extrémnej pravice. Z čierneho manifestu, ukradnutého z ústredia jeho strany, behá vedúcim predstaviteľom Západu mráz po chrbte. Jason Monk, bývalý agent CIA, má dvojakú úlohu: zastaviť Komarova a vyrovnať si starý osobný účet - ignorovať dokument, alebo zareagovať, kým je čas, ešte pred prezidentskými voľbami v Rusku...? Lawrence, R.D. ľ BIELA PUMA V horách západnej Kanady sa narodí vzácny exemplár pumy, samček so srsťou bielou ako sneh. Už ako mláďa je odvážny, vynachádzavý a má chuť sa učiť. Preskúmava okolie, plazí sa za vevericami a zvádza hravé zápasy so svojimi sestričkami. A keď dospeje, musi využiť všetky získané zručnosti na to, aby prežil. Uprostred krásnej divočiny totiž číhajú mnohé nebezpečenstvá, vrátane dvojice ľudi, ktorá sa ho usiluje dostať za každú cenu. John Grisham - ADVOKÁT CHUDOBNÝCH Úspešný právnik Michael Brock si ani na okamih nevydýchne. Robí kariéru, nemá čas zaoberať sa vlastným svedomím. Nemá čas ani na svoje súkromie, až kým mu nečakané stretnutie s mužom bez strechy nad hlaou neprevráti svet hore nohami. Kolegovia v podniku sa odrazu správajú ako nepriatelia. A Michael sám prijme zamestnanie, o ktorom predtým takmer ani netušil, že existuje - stane sa advokátom chudobných. Nicholas Sparks - ZÁPISNÍK Noah Calhoun nikdy nezabudol na dievčinu, ktorú stretol v lete roku 1932 a ktorá mu učarovala navždy. Stránky zápisníku sa zapĺňajú spomienkami na prvé schôdzky s Allie, na dlhé odlúčenie - a na osudový deň, keď sa Allie po štrnástich rokoch vrátila, aby Noahovi oznámila, že sa bude vydávať.